Lokale Krant Interview

Samuel Runderkamp (18) bouwt met de hand hoogwaardige carbon racefietswielen. Racefietswereld maakt kennis met Samuel Runderkamp's handgespaakte carbon racefietswielen

Wat deed je toen je 16 was? Samuel Runderkamp richtte zijn eigen bedrijf op, Veloce Bike Wheels. Vanuit de slaapkamer in zijn ouderlijk huis creëerde hij de meest geavanceerde racefietswielen met materialen als carbon en grafeen. Zijn slaapkamer lijkt nu meer op een werkplaats dan op een slaapplek, maar zolang Samuel zijn passie kan uitoefenen maakt dat niet uit. De jonge Volendammer produceert de hoogwaardige fietswielen volledig met de hand, tegen een goedkopere prijs dan de concurrenten die op grote schaal produceren.

Veel prominente fietsliefhebbers van binnen en buiten de gemeente weten Samuel al te vinden. "Voor mij is het mooiste compliment dat zulke enthousiaste wielrenners de voorkeur geven aan mijn wielen. Op dit moment moet ik het vooral hebben van mond op mond reclame, dat zij zo tevreden zijn zorgt voor meer naamsbekendheid in de wereld". Natuurlijk is Samuel zelf ook een ervaringsdeskundige als het gaat om een goede racefiets. Hij fietst al sinds zijn tiende met zijn vader Aron. Een jaar later reed een elfjarige Samuel zijn eerste wedstrijden.

Op een dag zouden we zelf de beste, handgespaakte racefietswielen maken

Ik merkte dat hij het goed deed en begon meer wedstrijden te rijden. Tijdens de autoritten naar de races hadden mijn vader en ik het altijd over het maken van onze eigen fietswielen. Op een dag zouden we zelf de beste, handgespaakte racefietswielen maken." Het moment kwam eerder dan verwacht voor de jonge creatieveling. Op zestienjarige leeftijd nam ik deel aan een NK voor jongeren en tijdens de voorbereiding merkte ik dat ik niet tevreden was over mijn fietswielen. Het waren aluminium wielen met een bobbel erin. Het was het enige setje dat ik op dat moment had, dus besloot ik ze zelf te verbeteren. Ik kocht het juiste gereedschap en ging dan aan de slag en testte ze tot ze in de best mogelijke staat waren". Een leek zou eerder geneigd zijn naar een specialist te gaan, maar Samuel is zo technisch onderlegd dat hij de uitdaging liever zelf aangaat. Deze houding heeft hem zijn eigen bedrijf opgeleverd. 


In 2018 ging Samuel naar Bormio in Italië voor een echte fietsvakantie. Het idee om zijn eigen bedrijf in carbon racefietswielen te beginnen, had zich al flink ontwikkeld. 'Ik wist al precies wat ik wilde, maar ik had alleen nog een naam en investeerders nodig. Aangezien we tijdens de reis naar Italië 24 uur in de auto zaten, had ik genoeg tijd om een geschikte naam te bedenken. Ik ontdekte dat het woord veloce Italiaans is voor snel." Veloce Bike Wheels was geboren. Eenmaal terug in Nederland schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en begon te werken.

Aangezien we tijdens de reis naar Italië 24 uur in de auto zaten, had ik genoeg tijd om een geschikte naam te verzinnen

Samuel kwam in contact met fabrikanten over de hele wereld. Normaal leveren deze bedrijven alleen in grote aantallen, maar voor mij maakten ze een uitzondering. Een van de leveranciers zei dat je ook kleine bedrijven een kans moet geven. Daar ben ik ze heel dankbaar voor." Na eindeloos testen en modificeren was de Volendammer eind 2018 eindelijk tevreden met zijn eerste set carbon fietswielen. Natuurlijk is slechts één set in je assortiment niet genoeg, dus begon ik na te denken over verbeteringen en andere modellen. In 2019 ontwierp ik de Stellar Pro wielen, waarmee mijn assortiment uit vier verschillende sets bestond. Het was een goed begin, maar ik was nog ver verwijderd van wat ik wilde zijn.".

In 2020 heeft Samuel al meer dan 50 fietswielen geproduceerd. En allemaal vanuit zijn slaapkamer. Ik maak carbon fietswielen met een grafeen velg. Naar mijn mening zijn dit de beste racefietswielen die er op de markt zijn. Een groot voordeel van mijn wielen heeft te maken met de grafeen velg. Carbon staat erom bekend dat het slecht remt in de regen. Daarom heb ik een grafeen rand in de zijkant van de wielen laten laseren. Deze wielen remmen perfect in de regen. Een ander voordeel is de hittebestendigheid van de wielen. De wielen kunnen extreem heet worden als je remt, vooral in de bergen is dit een bekend fenomeen. Standaard carbon kan gemiddeld 230 graden verdragen, maar de Veloce wielen kunnen 300 graden verdragen. Ze gaan dus veel langer mee dan de gebruikelijke carbon fietswielen".

De hoogwaardige fietswielen van Samuel zijn in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Ik ben geïnterviewd door het grootste Nederlandse wielertijdschrift en zal binnenkort te gast zijn in Grinta, België. Naast het interview wordt er ook een review van mijn wielen gemaakt. Ik geef ze een set Veloce wielen die ze vervolgens aan allerlei tests onderwerpen. Na de testperiode schrijven ze er een review over". Een review die online te vinden is over Veloce Bike Wheels luidt als volgt: "Ik vind ze er erg mooi uitzien en de prijs is best concurrerend voor een handgemaakte carbon wielset van deze kwaliteit. Daarnaast zie ik wel een grote gunfactor voor iemand die hier net op zijn zeventiende mee begonnen is".

Ondanks het feit dat de jonge wielrenner voltijds werktuigbouwkunde studeert, is hij er opnieuw in geslaagd zijn productgamma uit te breiden. "Ik lever het complete wielpakket: schijfremmen en velgremmen. Vanaf augustus aanstaande hebben klanten de keuze uit twaalf verschillende soorten wielsets. Voor de kenners onder ons kan ik vermelden dat ook de DT Swiss 240 naven aan de collectie zullen worden toegevoegd. Fietsers kunnen behoorlijk precies zijn, daarom is het goed dat ik voor elke klant maatwerk lever", lacht hij.

Wat ik in ieder geval kan beloven is dat ik de wielen altijd handgespaakt zal maken. Dat is tenslotte wat mij onderscheidt van de concurrentie.

Op dit moment worden de fietswielen nog op zijn slaapkamer gebouwd, maar als Samuel afstudeert komen er nieuwe plannen. Het is mijn droom om ooit een werkplaats te hebben en dit fulltime te kunnen doen. Wat ik in ieder geval kan beloven is dat ik de wielen altijd handgespaakt zal maken. Dat is tenslotte wat mij onderscheidt van de concurrentie."

NL
EUR €
NL
EUR €